2018. február 18., vasárnap

Seung-gil x Phichit – Titkos vágyódás (?)

Titkos vágyódás (?)

(Seung-gil Lee x Phichit Chulanont)

Yuri!!! on Ice szösszenetgyűjteményem első darabja: Seung-gil gondolatai Phichitről.

– o –

Phichit Chulanont bosszantóbb volt, mint az a lány, akinek mindig elfelejtette a nevét – vagy csak el akarta felejteni? –, pedig – egyelőre – nem zaklatta őt minden áldott nap több tucat, ostoba telefonhívással. Phichit Chulanont nem akarta ráerőszakolni magát, sőt meg sem kísérelt a közelébe férkőzni, Seung-gil mégsem tudta kiűzni az elméjéből.

Seung-gil a versenynek és a kutyájának élt, Phichit Chulanont viszont annak, hogy mindent és mindenkit megörökítsen az utókor számára. Arra is fogadni mert volna, hogy a legkevésbé sem érdekelték a pontszámok. Valami egészen más járhatott a fejében, mialatt a jégen siklott, de hogy mi, azt talán csak Phichit Chulanont legközelebbi barátai tudhatták. Seung-gil nem tartozott közéjük. Ha bárki is fel akarta volna címkézni a kapcsolatukat, akkor az „ismerős” vagy „vetélytárs” kifejezést használta volna. Persze erre sosem került sor. Mivel nem adtak rá lehetőséget, hogy érintkezzenek, senki sem boncolgatta – még az irritáló női rajongók sem –, pontosan milyen viszonyban állnak egymással.

Phichit Chulanont mosolya ragyogó volt – és veszélyes, Seung-gil számára túl veszélyes.

Seung-gil szerette kielemezni a versenyzők programjait – igazából csak analitikus szemmel vizsgálta az előadásaikat, semmi többel –, Phichit viszont akkor is mosolygott, ha elhibázta az egyik ugrását. Letette a kezét? Na és? Pillanatok alatt úgy viselkedett, mintha mi sem történt volna. Szórakoztatta a közönséget, és a közönség cserébe imádta őt. Seung-gil sem szűkölködött rajongókban, ám egyikük sem motiválta a versenyszáma alatt: ugrott, mert ugrania kellett, számolt, mert minden egyes másodperc, amit a jégen töltött, igenis számított, aztán bosszankodott, ha vétett. Phichit Chulanont nem foglalkozott ilyesmikkel, ő valami teljesen mással törődött, arcáról pedig nem lehetett levakarni a jókedvű – mit jókedvű?, irritáló, helyesbített magában Seung-gil, ez véletlenül sem más, mint irritáló – mosolyt.

Phichit Chulanont egyszerűen csak Phichit Chulanont volt, Seung-gil pedig Seung-gil.

Ég és föld, tűz és víz.

Seung-gil félretette ugyan a telefonját, de még egyszer, utoljára vetett egy pillantást a képernyőjére.

A fotó.

Celestino Cialdini lőhette, miközben gyakoroltak, és Phichit kipirultan, ajkán széles mosollyal pózolt a kamerának. Veszélyes volt, Seung-gil számára túl veszélyes, mégis elgondolkodott rajta, hogy visszahúzza magához a telefont.

(Vajon haltak már bele emberek egyetlen lájkba?)

(Nem valószínű.)

Előző este az ujja már majdnem megérintette… de csak majdnem.

(Talán most?)

És abban a pillanatban az az átkozott telefon ismét megszólalt.

Sara Crispirno.

– Már megint az a lány – horkant fel.

Nem habozott.

Sokkal egyszerűbb volt kinyomni egy nem kívánatos személy hívását, mintsem azt tenni, amire már napok óta készült: bekedvelni Phichit Chulanont több tucat képéből legalább egyet.

– Majd holnap – döntötte el. Phichit úgysem szűkölködött a fotókban. – Majd holnap megteszem. – Azzal kikapcsolta a telefonját, majd visszatért a jégpályára, hogy folytassa a szabadprogramjának gyakorlását. A Négy Kontinens várta.


Készült: 2017. 01. 26. – 03. 05.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Free! – Ikuya x Haru – Haru... (egyperces)

Free!   Haru… Fandom: Free! Párosítás: Ikuya x Haru (mert eszméletlenül shippelem őket :D) Tartalom: Készült a 3. évad 4. része ...