2018. július 24., kedd

Free! – Ikuya x Haru – Csillagok [egyperces]


Free!

Csillagok

Fandom: Free!
Párosítás: Ikuya x Haru – mert amióta elkezdtem nézni a 3. évadot, teljesen rájuk kattantam. :D (Bocsánat, MakoHaru, RinHaru rajongók :D Majd ők is érkeznek… Valamikor. :D)
Tartalom: Még a 3. évad előtt játszódik, de a 3. évad 2. részének medencés/hullócsillagos jelenete ihlette. Ikuya, bármennyire is nem akar emlékezni a barátaira, akik egykor cserbenhagyták, minduntalan emlékezik. Különösen egyvalakire, aki miatt minden elkezdődött…





A csillagok fényesebben ragyogtak az égen. Ikuya a medencében lógatta a lábát; a nadrágját térdig feltűrte, a kardigánját magán felejtette a nagy kapkodásban. Hiába fejezte be az edzést, valahogy nem tudta rávenni magát, hogy otthagyja az uszodát. Hiyori nem türelmetlenkedett; talpig felöltözve a telefonjával babrált, míg arra várt, hogy Ikuya abbahagyja a tétlenkedést. A semmivel töltötték az idejüket. Ikuya nem tudta elengedni a múltját, és ezért nem tudott mozdulni sem.

– Tudod – törte meg a csendet végül Hiyori, miután elunta a játékot is, amivel addig játszott –, szerintem a szobánkból is tökéletes rálátás fog nyílni a csillagokra. Lehet, hogy nem tükröződnek így – mutatott a medence vizére –, de nem lehet olyan rossz. Na, mit gondolsz, Ikuya?

– Ha menni akarsz, akkor menj. – Ikuya megrántotta a vállát; nem különösebben izgatta, hogy mit csinál a barátja. – Én még maradok. – Amikor megmakacsolta magát, nem lehetett vele bírni. Hiyori ismerte már annyira, hogy leteremtés helyett inkább nagyot sóhajtson, és csak egy kicsit tegyen megjegyezést a viselkedésére.

– Sosem változol, Ikuya – ingatta a fejét elnézően, nyílt mosollyal a hangjában, mire Ikuya rápillantott a szeme sarkából. Egyetlen hosszú pillanatig csak bámulták egymást, majd Hiyori, aki a barátságuk során így is többet nézett el neki a kelleténél, hátat fordított, s a táskáját egy könnyed mozdulattal a vállára dobva, lassan megindult vissza, a szobájuk felé. Ritkán fordult elő, hogy ennyire egyedül hagyta Ikuyát a gondolataival, de most mindketten tudták, hogy ez kell ahhoz, hogy a fiú meg tudjon nyugodni.

Sosem változnék? – Ikuya így is eltűnődött Hiyori állításán. Tényleg sosem? Mégis miről beszél ez az idióta? – Hasogatni kezdett a feje, miközben saját magán töprengett, a homloka pedig ráncba gyűrődött, ahogy eljutott a végső következtetésre:
Pont én vagyok az, aki mindenkinél többet változott… Azért, hogy erősebb legyek.

A kinti medence vizét sem melegnek, sem kellemesnek nem lehetett nevezni; hideg volt és emlékeztető, Ikuya egyszerűen nem tudott másra gondolni, mint a múltra. Maga mögött akarta hagyni! Mindennél jobban maga mögött akarta hagyni, elfelejteni, mintha soha nem is létezett volna… de bármennyire is próbálkozott, minduntalan eszébe jutottak azok a régi idők, amikor együtt úszhatott a barátaival. A természete miatt szerettek tőle távol maradni az emberek, és ő azon kapta magát, hogy szeretett egymagában ücsörögni. A bátyja persze ezt sosem nézte jó szemmel, ám semmivel sem tudta rávenni, hogy barátkozzon.

Amikor belépett az úszóklubba és közelebb került azokhoz a srácokhoz… Haru, Makoto… Még az a bolond Asahi is hiányzott neki!

De Haru mindenkinél jobban. Ezt Hiyori is tudta.

Hullócsillag? – gondolta. Mintha valami átszelte volna az eget, de nem volt benne biztos, teljesen elkalandozott a figyelme, ahogy az ölében pihenő, reszkető ujjait figyelte. Még a versenyek előtt sem érzett ekkora izgalmat. Mindez csupán a barátai miatt? Makoto, Asahi, Kisumi és Haru miatt? Lehetséges lenne?

Ha hullócsillag is volt, a lehető legrosszabbkor jelent meg. A hullócsillagról Haru jutott az eszébe és az ígérete. Haru valamiért otthagyta az úszóklubot. Semmiféle magyarázatot nem adott, hiába kérdezgették, és Ikuya onnantól kezdve úgy érezte, mintha valami közéjük ékelődött volna. A barátságukat kettészelte a titkolózás, végül pedig Ikuya maga szabott neki öröknek tűnő gátat azzal, hogy követte a testvérét a tengerentúlra. Azóta nem találkozott velük. Semmit sem tudott róluk, és ez így rendjén volt. Nem őt kellett eméssze a bűntudat, hanem a többieket. Nem ő hagyta cserben a barátait.

– Mi lesz, ha viszontlátod őket? – kérdezte Hiyori, miután visszatért a szobájukba. A hullócsillag talán létezett, talán nem; Haru emléke annál inkább elevenen tombolt az emlékezetében. Őt nehezen lehetett csak úgy kitörölni. Haru… ő…

Ikuya elpirult.

– S-semmi – mondta zavartan. – S-semmi.

– Ez nem volt túl határozott – állapította meg a barátja. – Persze, ezen sem kéne meglepődnöm. Ha róluk van szó, teljesen kifordulsz magadból, Ikuya.

– Kifordulni? Én?

– Na, ne nézz rám ennyire sértetten! – nevetett. – Csak az igazat mondom!

– Nem tudom, miről beszélsz. – Ikuya tüntetőleg a hátát mutatta. A világért sem vallotta be, hogy magában egyetértett Hiyorival. Haru érzékeny pont volt, túl érzékeny. Amióta megismerte, meghatározta az életét. Miatta kezdett el harcolni azért, hogy jobb lehessen, miatta hajszolta magát egyre előrébb, hogy győzedelmeskedjen… Szinte mindent miatta tett, és közben meg semmit sem tudott róla.

– Tudod – törte meg a csendet Hiyori –, ha nem ismernélek, azt hinném, hogy belezúgtál. – A hangjába nevetős él költözött, a szeme hitetlenségtől fénylett. – Nem akarsz beszélni a régi időkről, de minden egyes tettedből süt, hogy Haru miatt csinálod. Haru így, Haru úgy… Nem mondom, hogy unom, bár… – Hiyori elmosolyodott. – Ha letagadom, akkor hazudnék, de… annyit gondolsz Nanasére, vajon ő is így van vele? Vajon… – Összeszűkítette a szemét, ám Ikuya sem tett másképpen. A kérdés kimondatlan maradt, mégis ott lógott a levegőben, terhet róva Ikuya vállára. Vajon ő is gondol rád, Ikuya? Mi a garancia rá, hogy nem felejtett el? Egyáltalán… számítottál neki valamit is? Gondolt rád egyáltalán úgy, mint a barátjára? Esetleg valami többre?

Ikuya lenyelte a keserűségét. Remegett a szája széle, a szemét meg mintha könny kezdte csípni. Ökölbe szorult a keze, és teljesen magába fojtotta mindazt az érzelmet, ami az évek során felgyülemlett benne. Egy pillantás a rejtett fotóra – amiről Hiyori pontosan tudta, hogy hol tartja, csak tapintatosan figyelmen kívül hagyta –, Haru mosolytalan, átkozottul szép arcára, a saját boldog, mosolygós arcára, Makoto és Asahi vigyorára… és olybá’ tűnt, a világ tótágast állt körülötte.

Haru.

Haru.

Haru.

Ikuya megint nyelt.

– Elfáradtam – vetette oda. – Aludjunk inkább.

– Már nem akarod látni a csillagokat? – érdeklődött Hiyori. A rohadék nem tudta pontosan, hogy miért olyan fontosak, ám biztosan sejtette, hogy köze van Haruhoz. Mindennek köze volt Haruhoz.

– Alszom egyet.

– Ahogy akarod.

– Jó éjt.

– Jó éjt, Ikuya.

Ikuya bebújt az ágyba, magára rángatta a lepedőjét. A fal felé fordult, hogy ne kelljen Hiyori arcát bámulnia, valahányszor résnyire nyitja a szemét, majd számolni kezdett, mert úgy gyorsabban érkezett az álom is, és próbált nem gondolni Nanase Harukára. Csak egy kicsit nem.

Csak egy kicsit.

Készült: 2018. 07. 23. – 24.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Free! – Ikuya x Haru – Haru... (egyperces)

Free!   Haru… Fandom: Free! Párosítás: Ikuya x Haru (mert eszméletlenül shippelem őket :D) Tartalom: Készült a 3. évad 4. része ...